Κοιτώντας τον ορίζοντα...

Τι είναι το τρέξιμο; Τα σημαίνει να είσαι και να ονομάζεσαι δρομέας; Κάτι που αγαπάς πάρα πολύ και δεν το χρησιμοποιείς στη ζωή σου ως χόμπυ, αλλά ως τρόπο ζωής, ως κάτι μαγικό που μπορείς να καταφέρεις μόνος σου και να αισθανθείς το μεγαλείο του αποτελέσματος. Αν το νιώσεις θα το καταλάβεις. Όπως όλα τα όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας συνθέτουν μια μελωδία, έτσι και το τρέξιμο, βάζοντας τα αθλητικά σου παπούτσια, το σορτσάκι, τη μπλούζα, το ρολόι με το χρονόμετρο και ένα από τα καπέλα που έχεις πάρει ανά καιρούς από τους αγώνες που έχεις πάρει μέρος, συνθέτουν την ορχήστρα για να ξεκινήσεις να τρέχεις, να οργώσεις τις ασφάλτους, τα βουνά, να κάνεις δικούς σου τους δρόμους. Και ξεκινάς όποια ώρα μέσα στην ημέρα για να πετύχεις, να αγαπήσεις, να νιώσεις κάθε μέρα αυτό το οποίο κοιτώντας τον ορίζοντα προσπαθείς να φτάσεις… να τρέχεις, να τρέχεις, να τρέχεις… Και μετά έρχονται οι αγώνες για να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου, να δεις το αποτέλεσμα των προπονήσεων σου, αλλά να βάλεις και εσύ τη δική σου «σημαία», εκεί που εσύ με τα πόδια σου κατάκτησες.

Και όλοι οι δρομείς ενθουσιασμένοι για τον άθλο τους, χωρίς ανταγωνισμούς, κακίες, με μόνο όπλο την προσδοκία για τον τερματισμό, αλλά και την ανθρωπιά και τη συναδελφικότητα αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, συγχαίρουν ο ένας τον άλλο και οι φωτογραφίες είναι η ανάλυση τους.

Μπορεί να ακούγονται υπερβολικά κάποια από τα παραπάνω, όμως ο καθένας μέσα από τα μάτια του βλέπει τη δική του εικόνα. Για μένα το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής, όπως η ανάσα μου, ο αέρας που αναπνέω, η προσπάθεια μου για το καλύτερο, ο στόχος που βάζω. Η φράση « ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ» έχει μεγάλη αξία. Δεν είναι αργά να ξεκινήσεις και εσύ να βλέπεις τους δικούς σου ορίζοντες, αρκεί να πιστέψεις σε αυτό. Άλλωστε, κάθε αρχή και δύσκολη. Όμως, το αποτέλεσμα μετρά και αυτό θα το διαπιστώσεις μέσα από την πράξη σου.

Σήκω και τρέξε… τρέξε… και νιώσε…

Στάθης Κιουλαφής

Δρομέας

Search